Sposób przygotowania

Do miski wlać mleko, wodę, wsypać mąkę. Następnie dodać jajko, olej, zmiksować ciasto. Doprawić ciasto do smaku solą, imbirem, gałką muszkatołową. Wymieszać i odstawić na pól godziny. Następnie usmażyć naleśniki. Pieczarki pokroić w plasterki. Cebulę pokroić w piórka. Rozgrzać 2-3 łyżki oleju na patelni, włożyć cebulę i pieczarki. Smażyć do odparowania płynu. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Na naleśniki układamy farsz, zwijamy w rulony. Można podgrzać w mikrofalówce naleśniki lub obsmażyć na maśle lub oleju z obu stron. Obsmażane są smaczniejsze.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !