Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka w sosie łososiowym

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łosoś wędzony 10 dag
śmietana 100 ml
majonez 100 ml
koperek 1/2 pęczka
natka pietruszki 1/3 pęczka
liście sałaty 4 sztuki
jajko 4 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka w sosie łososiowym

Liście sałaty umyć, osuszyć. Łososia pokroić na kawałki. Do naczynia wysokiego włożyć kawałki łososia. Blenderem zmiksować. Dodać śmietanę oraz majonez i zmiksować razem na puszysty sos. Doprawić do smaku pieprzem cytrynowym. Jajka ugotować na twardo, obrać, przekroić na połówki. Na czterech talerzykach położyć liście sałaty. Następnie po dwie połówki jajka. Polać sosem łososiowym. Szczypiorek oraz pietruszkę posiekać drobno. Posypać jajka. Pyszna przystawka, polecam smakoszom smaku łososia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

madzialena19 04.11.2016 16:42
smaczne : )
Betka 06.08.2012 09:52
pychotka!!!;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak