Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaki nadziewane wędliną i suszonymi śliwkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1/2 kg
wędlina 20 dag
śliwki suszone kilka sztuk
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaki nadziewane wędliną i suszonymi śliwkami

Kroki postępowania

1
Ziemniaki gotujemy w łupinach, obieramy, przekrawamy na pół. Wydrążamy środki.
Krok 1 - Ziemniaki nadziewane wędliną i suszonymi śliwkami foto
2
Ziemniaczki przekładamy do naczynia do zapiekania wysmarowanego tłuszczem. Wędlinę kroimy w paseczki, doprawiamy do smaku. Nadziewamy ziemniaczki, na wierzch układamy paseczki suszonych śliwek.
Krok 2 - Ziemniaki nadziewane wędliną i suszonymi śliwkami foto
3
Zapiekamy w 180 stopniach około 30 minut.
Krok 3 - Ziemniaki nadziewane wędliną i suszonymi śliwkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena13 28.07.2012 08:03
Super się prezentuje ta potrawa:) świetny przepis;))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak