Sposób przygotowania

Suszone grzyby zalać 1,6 litra wody . Odstawić na 2 godziny . Następnie w tej samej wodzie, dodać liść laurowy , ugotować grzyby do miękkości.Grzyby 4 sztuki - kapelusze zostawić w całości , resztę pokroić w paseczki. Ziemniaki obrać , pokroić w kostkę . Dodać do wywaru z grzybów i gotować . Dodać obraną cebulę . Marchewkę obrać , pokroić w kostkę . Dodać do zupy . Doprawić zupę do smaku solą oraz pieprzem. Włożyć pokrojone grzyby . Gotować do miękkości ziemniaków i marchwi. Następnie śmietanę rozprowadzić w zupie . Rozlać na talerze , na środku położyć dekoracyjnie kapelusz grzyba.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !