Sposób przygotowania

Upiec biszkopt z 4 jajek . Ubić białka na sztywną pianę z cukrem , dodać żółtka, wymieszać . Dodać mąkę z proszkiem do pieczenia , delikatnie wymieszać.Wlać do formy wyłożonej papierem do pieczenia i upiec biszkopt w temperaturze 180 stopni, 25-30 minut. Żelatynę namoczyć w 1|2 szklanki wody , pozostawić do napęcznienia.Porzeczki wypłukać , odsączyć z wody. Syrop z porzeczek wlać do garnka , włożyć porzeczki , dolać 600 ml gorącej wody. Gotować razem 10 minut , wyłączyć gaz.Dodać namoczoną żelatynę , rozpuścić .Odstawić do tężenia.Galaretki truskawkowe rozpuścić w 300 ml gorącej wody. Śnieżkę ubić z mlekiem . Wlewać tężejącą galaretkę truskawkową , cały czas miksować.Bitą śmietanę wyłożyć na wystudzony biszkopt . Wierzch zalać tężejącą galaretką porzeczkową. Wstawić do lodówki do schłodzenia ciasta.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Betka

    pychota!!!;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Aneta25

    musi być pyszne
  • 0
    img_2616
    Opublikowano

    asiatok

    wygląda mega apetycznie!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    madzialena19

    Pyszne ciasto.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !