Sposób przygotowania

Cebulę obrać. Jedną posiekać drobniutko do mięsa a drugą pokroić w piórka do pieczarek. Pieczarki obrać pokroić w plasterki lub pół plasterki. Na patelni rozgrzać 3 łyżki oleju, włożyć cebulę, chwilę smażyć. Następnie dodać pieczarki. Smażymy do odparowania płynu. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Do mięsa mielonego dodać jajko, mielony czosnek, posiekaną cebulę. Wyrobić masę mięsną, doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Gdyby mięso będzie za rzadkie dodać 1-2 łyżki bułki tartej. Deseczkę do krojenia posypać kaszą manną i uformować prostokąt z mięsa grubości 1 cm, długość ok 10 cm. Położyć farsz pieczarkowy na mięsie i zwinąć. Rozgrzać olej i smażyć z wszystkich stron mięso.

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    krysia50

    Pyszne na obiad.
  • 1
    original
    Opublikowano

    IwonaKa

    super,musze zrobić takie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Dariusz8

    smaczne placki
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Dariusz8

    smaczne placki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !