Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ruloniki z nadzieniem pieczarkowym

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 50 dag
cebula 2 sztuki
jajko 1 sztuka
pieczarki 1/2 kg
Czosnek suszony Prymat w młynku 1 łyżka
kasza manna 1/2 szklanki
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Ruloniki z nadzieniem pieczarkowym

Cebulę obrać. Jedną posiekać drobniutko do mięsa a drugą pokroić w piórka do pieczarek. Pieczarki obrać pokroić w plasterki lub pół plasterki. Na patelni rozgrzać 3 łyżki oleju, włożyć cebulę, chwilę smażyć. Następnie dodać pieczarki. Smażymy do odparowania płynu. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Do mięsa mielonego dodać jajko, mielony czosnek, posiekaną cebulę. Wyrobić masę mięsną, doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Gdyby mięso będzie za rzadkie dodać 1-2 łyżki bułki tartej. Deseczkę do krojenia posypać kaszą manną i uformować prostokąt z mięsa grubości 1 cm, długość ok 10 cm. Położyć farsz pieczarkowy na mięsie i zwinąć. Rozgrzać olej i smażyć z wszystkich stron mięso.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dariusz8 31.08.2016 20:17
smaczne placki
Dariusz8 31.08.2016 20:17
smaczne placki
IwonaKa 05.08.2013 13:40
super,musze zrobić takie
krysia50 10.08.2012 13:59
Pyszne na obiad.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak