Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

roladka cukiniowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 2 szt
szczypiorek 0,5 pęczka
cukinia 1 szt
oliwa 2 łyzki
sól
pieprz
majonez 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: roladka cukiniowa

Cukinię kroimy na cienkie plastry i podsmażamy na patelni z rozgrzaną oliwą. Odsączamy ją na ręcznikach papierowych z tłuszczu.
Jajka gotujemy na twardo, kroimy w drobna kostkę. Kilka łodyżek szczypioru zostawiamy do zawiązania zawijasków, pozostały drobno siekamy. Pokrojone jaka łączymy ze szczypiorkiem, dodajemy majonez bądź oliwę, doprawiamy sola i pieprzem farsz.

Na każdym plasterku cukinii wykładamy farsz i zawijamy w roladkę i zawiązujemy szczypiorkiem.

Przed podaniem zapiekamy ok 20 minut w 200 stopniach w piekarniku

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak