Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piegusek

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 1 szkl
mak 1 szkl
cukier 3/4 szkl
margaryna 1/2 kostki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
zapach migdałowy
białek 5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Piegusek

Białka ubijamy na sztywną pianę. Margarynę ucieramy z cukrem, dodajemy mąkę, mak, zapach migdałowy, proszek do pieczenia. gdy masa będzie już jednolita, dodajemy pianę z białek. Delikatnie mieszamy i wylewamy do formy, wysmarowanej tłuszczem. Delikatnie mieszamy i wylewamy do formy, wysmarowanej tłuszczem. Pieczemy ok 30-45 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 12.06.2013 07:47
wygląda smakowicie
Halina14 30.04.2013 14:03
smacznie brzmi muszę upiec
M. Monroe 05.01.2013 21:45
ciekawy
aisza1 30.12.2012 13:21
pyszny i prosty
Motorek 06.10.2012 08:54
pycha
magdziorka6 05.08.2012 18:28
uwielbiam pieguski
dorota20w 03.08.2012 10:55
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak