Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z kaszą gryczaną

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rzodkiewka 1/2 pęczka
fasolka szparagowa zielona 10 dag
kalafior 1/4 sztuki
jajko 3 sztuki
szczypiorek 1/2 pęczka
sól do smaku
pieprz do smaku
fasola biała z puszki 1/3 puszki
sos chili 3 z limonką
kasza gryczana 6 ugotowana na sypko

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z kaszą gryczaną

Rzodkiewkę umyć pokroić w plasterki. Fasolkę umyć, pokroić na kawałki i ugotować w osolonej wodzie. Kalafior podzielić na małe różyczki i ugotować al dente. Jajka ugotować na twardo, obrać pokroić w kostkę. Szczypiorek posiekać. Do miski włożyć rzodkiewkę w plasterkach, pokrojone jajka, fasolę białą, fasolkę szparagową, kalafior. Dodać kaszę gryczaną oraz szczypiorek. Wlać sos chili z limonką i kolendrą, wymieszać. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

madzialena19 06.11.2016 10:38
dobra sałatka
mariusz14 23.08.2012 20:51
dobre
Dariusz8 06.08.2012 19:10
smaczna sałatka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak