Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nadziewane filety z kurczaka

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filety z kurczaka 2 sztuki
serek topiony gouda 1 sztuka
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat 1 łyżeczka
jajko 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat
sól do smaku
pieprz do smaku 3 łyżki
olej do smażenia
czosnkowy sos chili 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Nadziewane filety z kurczaka

Filety z kurczaka opłukać, osuszyć ręcznikiem papierowym. Lekko zbić tłuczkiem do mięsa. Następnie posmarować z obu stron filety sosem czosnkowym chili, oprószyć przyprawą do kurczaka. Odstawić do lodówki na 3 godziny. Serek topiony przekroić na dwa paski. W filetach zrobić ostrym nożem kieszonkę na szerokość i długość sera topionego. W kieszonki włożyć ser. Oprószyć solą oraz pieprzem do smaku. Panierować w roztrzepanym jajku oraz tartej bułce. Rozgrzać olej, smażyć z obu stron na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dariusz8 31.08.2016 20:21
Dobre kotlety nadziewane.
madzialena19 17.08.2012 20:20
pyszne filety

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak