Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka po szkocku

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jaja 11 szt
mięso mielone 500 g
sól do smaku
kajzerka 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka po szkocku

Gotujemy na twardo 10 jaj, studzimy i obieramy. Mięso mielone przygotowujemy jak na kotlety mielone. Proponuję korzystać z mięsa mielonego zrobionego w domu ze zmielonej szynki i łopatki. Do takiego mięska dodajemy 1 jajko, sól, pieprz czarny i kajzerkę namoczonej w wodzie. Wszystko mieszamy. Gdy ciasto będzie rzadkie dodajemy bułkę tartą. Jajka obkładamy mięsem. Takie pulpety układamy na papierze do pieczenia. W miejscu ułożenia lekko smarujemy tłuszczem. Pieczemy w piekarniku przez 20-30 min w temp ok 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gacopierz23 28.03.2014 21:20
ciekawe i smaczne pulpeciki z niespodzianką
barbara11561 23.12.2013 00:33
bardzo smaczne,też takie robię ale smażone:)
Alex_M 19.12.2013 10:41
smaczne danie
cookarka 28.10.2013 18:12
moja mama takie właśnie robiła
Anna169Hosz 29.07.2013 14:25
Bardzo lubię.
Ewelina38 15.03.2013 11:11
świetne, muszę podpatrzeć i zrobić takie na wielkanocny stół :)
Łukasz15 03.02.2013 19:15
Fajny pomysł
Renata22 11.01.2013 18:13
nigdy czegoś takiego nie jadłam;)fajne
IKrakowianka 24.12.2012 11:26
ciekawa propozycja
adelajda 02.09.2012 18:06
świetny pomysł !
kaja1991 29.08.2012 19:47
wow, wyglądają super
smakowita 24.08.2012 22:26
super wyszły
andzia123 23.08.2012 19:24
super
caralajna 30.07.2012 00:40
fajnie wyglądają
olkaaa 09.07.2012 07:48
ciekawy pomysł
reniatka 04.07.2012 12:24
rewelacyjne
Katarzyna59 01.07.2012 09:38
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak