Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron w sosie z wątróbki i marchewki

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

makaron 1/2 kg
sól
marchew 3 sztuki
cebula
wątróbka 30 dag
pomidor 2 sztuki
papryka 1/2 sztuka
pieprz
Kucharek przyprawa uniwersalna
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron w sosie z wątróbki i marchewki

Makaron gotujemy w osolonej wodzie al dente. Cebulkę siekamy i podduszamy na tłuszczu, dodajemy pokrojoną drobno wątróbkę, marchew startą na tarce o grubych oczkach, paprykę drobno posiekaną. Pod koniec zmiksowane pomidory. Całość podlewamy wodą. Dusimy kilka minut, doprawiamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak