Sposób przygotowania

Ser zmielić trzy krotnie. Masło ucieramy z cukrem pudrem i cukrem waniliowy na puch. Żółtka oddzielić od białek. Ucierając dodajemy po jednym żółtku i łyżce sera na przemian. Cztery białka ubić na sztywną pianę. Do masy serowej dodać proszek budyniowy, skórkę otartą ze sparzonej pomarańczy, likier pomarańczowy, mieszamy. Następnie dodać pianę i delikatnie wymieszać. Formę posmarować margaryną, posypać tartą bułką. Wlać masę serową. Wstawić do nagrzanego piekarnika 180 stopni i piec ok 75 minut. Sernik wystudzić w formie i przełożyć np na paterę. Czekoladę rozpuścić w garnuszku wstawionym do gotującej się wody. Polać po wierzchu sernik w paseczki lub wg uznania.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !