Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panierowany filet z kurczaka z czosnkiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z kurczaka 2 sztuki
mąka
jajko
bułka tarta pikantna
sól
Kucharek przyprawa uniwersalna
olej do smażenia
czosnek
Przyprawa do drobiu po myśliwsku Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Panierowany filet z kurczaka z czosnkiem

Mięso oczyszczamy, osuszamy, porcjujemy. Nacieramy przyprawami. Odstawiamy na chwilkę do lodówki. Następnie panierujemy w mące, rozkłóconym jajku wymieszanym z czosnkiem przeciśniętym przez praskę, bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Goya 04.09.2012 11:41
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak