Sposób przygotowania

Jajka rozbić, oddzielić żółtka od białek. Do białek dodać szczyptę soli, 9 łyżek cukru, ubić na sztywną pianę. Dodać żółtka i chwilę razem zmiksować. Proszek z mąką przesiać przez sitko, dodać do masy i lekko wymieszać łyżką. Wylać do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w piekarniku w 180 stopniach ok 40-45 minut. Biszkopt wystudzić przekroić na trzy części. Brzoskwinie z puszki zmiksować z 50 ml zalewy z brzoskwiń. Włożyć do rondelka, doprowadzić do wrzenia, ściągnąć z ognia. Wsypać suche 2 galaretki brzoskwiniowe i mieszamy do rozpuszczenia się w masie brzoskwiniowej. Przekrojony biszkopt przekładamy gorącą masą. Pozostawiamy w chłodnym miejscu do stężenia się masy brzoskwiniowej. Przygotować polewę wg przepisu i zrobić kratkę na wierzchu ciasta.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !