Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka warzywno - rybna

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki gotowane w mundurkach ok. 1 kg
marchewka ugotowana 4 sztuki
seler ugotowany 1 sztuka
cebula biała 2 sztuki
śliwki suszone 100 gram
mintaj 5-6 filetów
czosnek 2 ząbki
masło 2 łyżki
sos do ryby 1 opakowanie
śmietana 12% 2 łyżki
Sól czosnkowa jodowana Prymat
pieprz
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka warzywno - rybna

Kroki postępowania

1
Warzywa obrać i pokroić w dość grube plastry.
Krok 1 - Zapiekanka warzywno - rybna foto
2
Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na maśle.
Krok 2 - Zapiekanka warzywno - rybna foto
3
Rybę pokroić na mniejsze kawałki, opruszyć solą i pieprzem i szybko obsmażyć z obu stron na oleju.
Krok 3 - Zapiekanka warzywno - rybna foto
4
W naczyniu żaroodpornym układać kolejno ziemniaki, marchew, seler, śliwki suszone, cebulę z masełkiem.
Krok 4 - Zapiekanka warzywno - rybna foto
5
Następnie ulożyć rybę i zalać sosem do ryb wymieszanym ze śmietaną i czosnkiem przeciśnętym przez praskę. Zapiec wszystko w 180 stopniach przez ok 30 minut.
Krok 5 - Zapiekanka warzywno - rybna foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 07.01.2013 21:49
to coś dla mnie !
Katarzyna59 05.09.2012 15:37
pycha
Barbara/zuza22_85 13.07.2012 18:50
smaczna
Marta1986 08.07.2012 13:42
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak