Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać, pokroić w plastry. Zalać gorącą wodą osoloną do smaku. Obgotować ziemniaki ok 10 minut, odcedzić. Pieczarki pokroić w plasterki. Cebulę obrać, pokroić w piórka. W rondelku rozgrzać oliwę, włożyć cebulę, smażyć 3 minuty. Następnie dodać pokrojone pieczarki. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Smażyć do miękkości oraz żeby odparował płyn. Naczynie żaroodporne posmarować oliwą. Ułożyć warstwę ziemniaków, oprószyć przyprawą do ziemniaków. Położyć na ziemniakach pieczarki z cebulą. Położyć resztę ziemniaków, posypać przyprawą do ziemniaków. Ser żółty zetrzeć, posypać wierzch zapiekanki. Włożyć do piekarnika na ok 25 minut.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Piotr-21

    dobra
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Dariusz8

    Dobra zapiekanka :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !