Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z ziemniakiem, szpinakiem i oliwkami.

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szpinak młody 20 listków
sałata rzymska 20 listków
cebula czerwona 1 szt
oliwki czarne 20 szt
ocet winny 1 łyżka
sól do smaku
cukier 1 szczypta
bazylia 10 listków
oliwa 2 łyżki
ziemniaki ugotowane w mundurkach szt

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z ziemniakiem, szpinakiem i oliwkami.

Rozłożyć na talerzu umyte, młode listki szpinaku a obok podarte listki sałaty rzymskiej. Ziemniaczka obrać ze skórki i pokroić w talarki. Dodać oliwki, plasterki młodej czerwonej cebulki i listki bazylii.
Sól i cukier rozpuścić w occie dodać oliwę i energicznie wymieszać.
Polać sałatkę powstałym sosem. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mariel78 14.11.2012 07:43
super
Aneta2604 26.08.2012 21:52
mniam
Justa32 21.08.2012 15:51
smaczna
caralajna 09.07.2012 20:53
fajnie wygląda
MAR3STA 04.07.2012 19:04
apetyczna sałatka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak