Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szyneczka w sosie pieczarkowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szynka 1 kg
sól do smaku
pieczarki do smaku
tłuszcz do smaku
mąka ziemniaczana do smaku
bulion wieprzowy 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Szyneczka w sosie pieczarkowym

Mięsko kroimy w grubsze plasterki i podsmażamy na tłuszczu do zarumienienia się. Przekładamy do ok 2 litrów wody z rozpuszczonymi 2 kostkami bulionowymi. Gotujemy na małym ogniu pod przykryciem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Pieczarki myjemy, osuszamy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Do mięska dodajemy pieczarki. Całe gotowanie mięska to ok 1 godz do miękkości mięska. Tuż przed końcem gotowania zagęszczamy sos.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

barbara11561 27.11.2013 10:43
lubię takie mięsko:)
Łukasz15 30.10.2013 09:04
Pyszny obiad
IZABELA29 17.10.2013 10:02
pyszne mięsko w pysznym sosie
ben-ka 16.10.2013 09:55
smaczne mięsko na obiadek.
Katarzyna59 19.06.2013 07:50
bardzo smaczna
Grazyna0211 10.12.2012 18:25
pyszny obiad
Krystyna32 01.12.2012 09:28
extra
pestka 14.09.2012 21:34
Wygląda bardzo smakowicie
olkaaa 13.09.2012 10:39
jeszcze nie jadłam
Sylwia56
Sylwia56 27.08.2012 12:57
no ciekawe
SYLKA 02.08.2012 20:05
super
ronald88 15.07.2012 09:59
supcio

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak