Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

mazurek pomarańczowy

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto: mąka 25 dag
masło 12 dag
cukier 12 dag
żółtko jajek
góra: pomarańcze 3
cyrtyny 2
cukier 40 dag
migdały

Przepis i sposób przygotowania na: mazurek pomarańczowy

Z podanych wyżej składników przygotować ciasto kruche. I schłodzić je ok. 30 minut w lodówce. Następnie rozwałkować je na blaszce i upiec. W tym czasie przygotować masę pomarańczową. Umyte i wyszorowane pomarańcze i cytryny razem z startą skórką wrzucić do rondelka. Dodać cukier i gotować mieszając aż masa stanie się przezroczysta. Gorącą masę wykładać na upieczony placek. Na wierzch ułożyć migdały w płatkach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak