Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidorowa salsa

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidor 30 dag
czosnek 1 duży ząbek
cebula czerwona 1/2 mała
natka pietruszki 3 łyżka
oliwa 40 ml
sól
pieprz
limonka 1/2 mała
chili 1/2 małe

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidorowa salsa

Kroki postępowania

1
Pomidory obieramy ze skórki, wydrążamy miękki miąższ, kroimy w drobną kostkę. Cebulę i czosnek również obieramy i bardzo drobno siekamy.
Krok 1 - Pomidorowa salsa foto
2
Dodajemy drobno pokrojone chili oraz natkę pietruszki, oliwę z oliwek i sok z limonki. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Krok 2 - Pomidorowa salsa foto
3
Podajemy schłodzoną jako dodatek do chipsów, przekąsek czy też sos do innych dań.
Krok 3 - Pomidorowa salsa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beatris 01.07.2012 18:29
Każda salsa mile widziana. Bardzo smakowicie wygląda Twoja salsa.
Ewa6274879 01.07.2012 13:51
świetna też do grillowanych mięs :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak