Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Konserwa drobiowa z pieczarkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone drobiowe 1 kg
pieczarki 150 g
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 łyżka
olej 3 łyżki
czosnek 1 ząbek
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
pieprz do smaku
woda 50 ml
Cebula suszona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Konserwa drobiowa z pieczarkami

Mięso włożyć do miski, wlać wodę, wsypać przyprawy i żelatynę, dodać wyciśnięty czosnek, posiekane lub grubo zmielone pieczarki oraz olej.
Masę wyrabiać kilka minut - można dłońmi, robotem lub malakserem.
Masą napełnić małe wyparzone słoiczki (180-250ml), wytrzeć dokładnie brzegi, zakręcić wygotowanymi pokrywkami - pasteryzować 45-60 minut, odstawić do ostygnięcia, a po upływie doby powtórzyć pasteryzację.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 07.08.2012 08:11
Zapraszam do korzystania z moich przepisów - każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak