Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Porterówka

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

porter 1 l
cukier brązowy 2 szklanki
spirytus 0,5 l
woda 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Porterówka

Cukier zalać wodą i zagotować. Do gorącego syropu wlać porter i podgrzewać mieszając przez kilka minut, żeby piwo " odgazowało" się.
Zostawić do całkowitego ostudzenia. Wymieszać ze spirytusem i rozlać do butelek.
Odstawić do chłodnego ciemnego miejsca na trzy/ cztery tygodnie.
Polecam.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Goya 13.08.2012 11:55
spoko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak