Sposób przygotowania

Grzyby suszone zalać 100 ml wody. Następnie ugotować. Grzyby ugotowane pokroić w paski. Wywar dodać do gotującego się ryżu. Marchewkę obrać pokroić w kostkę. Pora umyć, pokroić w pół plasterki. Rozgrzać olej w rondlu dodać pokrojoną marchewkę oraz por. Smażymy ok 5 minut. Następnie wsypać ryż. Smażyć mieszając 5 minut. Następnie wlewać stopniowo gorącą wodę oraz wywar z grzybów i mieszać aż ryż wchłonie płyn. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Gotujemy tak 20 minut. Następnie wyłączyć ogień i pozostawić risotto pod przykryciem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Adam/ZUB3R

    dobre
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Dariusz8

    Dobre danie.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !