Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada z masą kakaową

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

margaryny 1 kostka
cukru 1,5 szklanki
galaretka czerwona 1 opakowanie
ciemnego kakao 3 łyżki
wafli 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada z masą kakaową

W garnku roztopić margarynę. Dodać cukier i mieszać,dodajemy kakao.Po dokładnym wymieszaniu pozostawiamy do lekkiego ostygnięcia.We wrzącej wodzie rozpuszczamy galaretkę i również czekamy do ostygnięcia.Do masy kakaowej wlewamy galaretkę i mieszamy.Wszystkie wafle należy namoczyć i ułożyć na siebie.Masę wylać na wafle i zwinąć.Wstawiamy do lodówki do zastygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paula99926 24.08.2012 21:07
pyszniutkie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak