Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa gulaszowa

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 50 dag
wędzony boczek 15 dag
pomidor 3 zt
rosół 3 szkl
papryka zielona 2 szt
cebula 4 szt
olej
sól do smaku
pieprz do smaku
wino czerwone 1 szkl
Papryka słodka mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa gulaszowa

Mięso pokroić w małe kawałki, cebulę w plasterki, boczek w kostkę. Rozgrzać w garnku olej i dobrze podsmażyć na nim mięso, dodać boczek i cebulę. Smażyć razem przez chwilę, posolić, popieprzyć, posypać papryką. Dodać pomidory - jeśli świeże, usunąć skórkę - wlać rosół i wino. Dusić razem pod przykryciem około godziny. Na 15 minut przed końcem gotowania wrzucić paprykę pokrojoną w kostkę, oczywiście odpowiednio oczyszczoną. Jeśli trzeba, jeszcze dosolić, dosypać pieprzu i sproszkowanej papryki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mariel78 03.10.2012 00:35
bardzo lubię
Justyna Jussstiii 01.07.2012 12:49
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak