Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba po grecku

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

koncentrat pomidorowy 1 słoiczek
filet ze śledzia 1 kg
jajko 3 sztuki
olej 1 i 1/3 szklanki
cebula 50 dag
pomidor 1 sztuka
sól
Kucharek przyprawa do potraw
keczup

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba po grecku

Rybę pokroić na mniejsze kawałki, posolić z obu stron. Każdą część panierować, najpierw w mącę, przełożyć do roztrzepanego jajka i na koniec dać do bułki tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju. Usmażyć wszystkie części. Odłożyć na talerzyk i ostudzić. Do naczynia wlać olej. Podgrzać go delikatnie. Dodać pokrojoną cebulę. Chwilę podgrzać i następnie dodać koncentrat pomidorowy. Następnie dodać ok. 5-6 łyżek keczupu. Pomidor pokroić na mniejsze kawałki. Dodać do garnka. Wymieszać wszystko. Pogotować, przyprawić kucharkiem. Przygotowanym sosem zalać ryby na talerzu. Polecam.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jodaj 03.06.2014 14:25
bardzo fajny przepis :)
andrzej10 17.08.2012 21:39
smaczna.)
Katarzyna/kate1980 22.07.2012 20:56
pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak