Sposób przygotowania

Obrane i starte na tartce jabłka rozgotować z odrobiną wody dodać cynamon i cukier do smaku. można jeszcze dodać dowolną galaretkę (sam proszek). Przygotować ciasto kruche i podzielić je na dwie części. schłodzić w lodówce ok.30 minut. Jedną część cienko rozwałkować wyłożyć na blaszce i zapiec. Potem wyłożyć masę jabłkową. Drugą część można na tartce. Upiec. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Ela20

    A jakie jabłka są najlepsze do tej szarlotki?
  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    szczerze mówiąc nawet nie wiem. rośnie u mnie jabłonka którą jeszcze kiedyś posadził mój dziadek i z niej właśnie zrywam jabłka. niestety moi rodzice nie wiedzą jak się nazywają te jabłka. wiem jedno nigdy ich nie widziałam na żadnym bazarku. są słodkie, twarde i lekko kwaśne a poza tym baaarszo duże.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    zbysio

    SMACZNA

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !