Sposób przygotowania

Pomidory kroimy, dusimy w niewielkiej ilości wody a kiedy będą całkiem miękkie, przecieramy przez sito. Cebulę, paprykę kroimy dość grubo i podsmażamy na oleju. Wrzucamy do rondla z pomidorami. Kabaczka, cukinię, patisona, ogórki obieramy ze skóry, usuwamy pestki, kroimy w kostkę i - do rondla. Wszystko razem dusimy do miękkości, solimy, dodajemy trochę cukru, roztartego czosnku a na koniec przyprawiamy pieprzem, papryką, chili, oregano, cząbrem. Danko ma być pachnące, a gdy kto lubi, może sypnąć więcej przypraw, aby było także ostre.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    super leczo
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Samantha

    musze zrobić,nigdy nie robiłam jeszcze lecza:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !