Sposób przygotowania

Sezam uprażyć w piekarniku nagrzanym do 170-180*C przez 8-10 minut - przemieszać w trakcie prażenia.
Przesypać do blendera, zmiksować na jak najgładszą pastę dolewając olej.
Gotową pastę przełożyć do wyparzonego słoika, ostudzić i zakręcić wygotowaną pokrywką.
Przechowywać w lodówce.

Komentarze

  • 1
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    Zapraszam do korzystania z moich przepisów - każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    miszelka

    jeżeli dałabym olej roślinny, to czy była bardzo, bardzo, bardzo znacząca różnica w smaku??
  • 0
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    Nie - najlepszy będzie olej słonecznikowy, który ma smak współgrający z sezamem.
  • 0
    original
    Opublikowano

    miszelka

    dziękuję za odpowiedź :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    Szukaliśmy tej pasty :) będziemy próbowali ją zrobić w najbliższym czasie :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Stenka

    ciekawa propozycja

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !