Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica na boczku

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 20 dag
boczek 4 szt
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica na boczku

Jajka myjemy, wbijamy do miseczki. Boczek (najlepiej swojski) kroimy w drobną kostkę, przesmażamy na rozgrzanej patelni aż większość tłuszczu się wytopi. Tłuszcz odlewamy, a do boczku dodajemy jajka. Smażymy do czasu aż się zetnę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy ze świeżym pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 11.07.2012 22:06
wyszła apetycznie żółta

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak