Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z pasami.

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

oranżady 1 szklanka
jajek 5 sztuk
mąki 2 szklanki
cukru 3/4 szklanki
proszku do pieczenia 2 łyżeczki
cukru waniliowego 1 opakowanie
kakao 3 łyżeczki
olej 0,5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z pasami.

Jajka zmiksować z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę.Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiać przez sito i dodać do masy.Wymieszać całość bardzo dokładnie.Wlać olej,wymieszać a następnie szklankę oranżady.Wszystko zmiksować.Ciasto podzielić na dwie części i do jednej wsypać kakao i wymieszać.Do wysmarowanej blaszki i opsypanej bułką tartą wlewać naprzemiennie raz jasne ciasto a raz ciemnie.Piec w piekarniku 35 minut w 180 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paula99926 16.08.2012 20:56
ładne
paula99926 16.08.2012 20:56
ładne
Monika111 14.07.2012 22:45
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak