Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Skrzydełka w panierce

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

skrzydełka z kurczaka 1 kg
sól 0,5 łyżeczki
pieprz 0,5 łyżeczki
curry 0,5 łyżeczki
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżki
mąki 0,5 szklanki
jajko 2 sztuki
olej do smażenia
wody 1 l
kostka rosołowa 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Skrzydełka w panierce

Do garnka wlać wodę i zagotować.Wrzucić kostkę rosołową. Do wrzątku wrzucić skrzydełka i gotować ok 10 minut.Wyjąc skrzydełka i ostudzić.Do talerza wrzucić mąkę i bułkę tartą.Skrzydełka opsypać solą,pieprzem i curry.Jajka rozbełtać w miseczce.Następnie obmaczać skrzydełka w mące i w jajku.Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor po obu stronach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak