Sposób przygotowania

Białą kapustę drobno siekamy, kiszoną również. Pieczarki myjemy i kroimy w paski lub kostkę. Tak samo paprykę, oczyszczoną z pestek. Marchew trzemy na tarce o dużych oczkach. Do garnka wlewamy trochę zimnej wody. Ma być niewiele - tyle tylko, by przykryła dno. Wsypujemy odrobinę soli, pieprzu ziołowego, tymianku, chili, mieszamy. Stawiamy garnek na ogniu i czekamy aż po kuchni zaczną rozchodzić się aromatyczne zapachy - wówczas dodajemy paprykę, mieszamy, przykrywamy garnek. I patrzymy na zegarek, bo po 5 minutach dodajemy kapustę kiszoną, mieszamy, gotujemy, a po następnych 5 minutach kolej na kapustę białą, znów mieszamy, przykrywamy garnek, gotujemy przez 10 minut i teraz wrzucamy pieczarki, groszek i dusimy wszystko tak długo aż biała kapusta będzie miękka.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    sunnymood

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    Smaczne i dietetyczne danie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !