Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa szczawiowa

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rosół drobiowy 1,5 litra
cebula 1 sztuka
szczaw 1 garść
śmietana 150 ml
przyprawa do zup w płynie
jajko 4 sztuki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa szczawiowa

Szczaw umyć, pokroić w cieniutkie paseczki. Cebulę obrać. Zagotować rosół. Do wrzącego rosołu dodać obraną cebulę oraz pokrojony szczaw. Gotować 10 minut. Następnie rozprowadzić śmietanę w zupie. Doprawić zupę do smaku przyprawą do zup w płynie, solą oraz pieprzem. Jajka ugotować na twardo, obrać. Jajka pokroić w kostkę, dodać do zupy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

24.04.2013 17:28
Ciekawe czyje lewe konta to Janusz_44 Kowalczyk albo Nika53? Dawno ci je, Henryko, usunęli?
Henryka2 30.03.2013 15:21
halina, ile ty masz założonych kont, bo mi nie wmówisz,że znalazło się akurat w tym miejscu i czasie7 osób chętnych zminusować komentarz Pyzy. Doradca chyba też w to nie uwierzy....
Kate131 19.08.2012 09:13
:) smaczna
SmacznaPyza 09.07.2012 20:41
po dwóch minusach nie czuć szczawiu w dalszym ciągu :D
SmacznaPyza 30.06.2012 21:06
garść szczawiu na 1.5 l wywaru - wcale nie będzie go czuć

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak