Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kolorowa jajecznica

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

fasolka szparagowa zielon 1|3 szklanki
Fasolka szparagowa żółta 1|3 szklanki
papryka pomarańczowa 1|4 sztuki
pieprz do smaku
sól don smaku
oliwa 3 łyżki
jajko 4 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Kolorowa jajecznica

Fasolkę szparagową umyć, pokroić na mniejsze kawałki. Ugotować w lekko osolonej wodzie, odcedzić. Paprykę pokroić w kostkę. Rozgrzać oliwę na patelni. Dodać pokrojoną paprykę oraz fasolkę. Smażyć ok 5 minut. Jajka wbić do miseczki, roztrzepać widelcem. Wlać na patelnię do fasolki i papryki. Mieszać i smażyć do uzyskania odpowiedniej konsystencji, jaką lubimy. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Pyszna jajecznica, super smak. Coś smacznego dla osób lubiących eksperymenty

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krysia50 20.04.2013 13:07
Pyszna jajecznica.
SmacznaPyza 30.06.2012 21:07
wolę jajecznicę na maśle

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak