Sposób przygotowania

Mięso wieprzowe kroimy w średniej wielkości kostkę. Margarynę roztapiamy na głębokiej patelni i przekładamy mięso.
Mięso na patelni przyprawiamy solą pieprzem i przyprawą do wieprzowiny. Całość dusimy pod przykryciem, aż do miękkości od czasu do czasu podlewając wodą. Kiedy mięso się smaży to wstawiamy wodę na kaszę z warzywami. Do wody dodajemy kostkę bulionową i przyprawę Kucharek. Gdy woda zacznie się gotować to wkładamy woreczki z kaszą i gotujemy na wolnym ogniu, aż kasza z warzywami napęcznieje.
Sos do pieczeni rozrabiamy w połowie szklanki wody i dodajemy do mięsa. Całość zagotowujemy aż sos będzie gęsty.
Kaszę wykładamy na talerz i polewamy gulaszem. Do dania można podać surówkę.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    treonina

    smaczne :-)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Maniek2

    pycha
  • 1
    img_4054
    Opublikowano

    mela25

    pyszny gulasz
  • 1
    original
    Opublikowano

    dorotka0000025

    ciekawy przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    super danie
  • 0
    dsc05018
    Opublikowano

    Pietruszka

    smaczne danie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Seba

    super
  • 0
    papryka
    Opublikowano

    adelajda

    zapowiada się smacznie
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wojt@s

    super przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    fotoviderek

    Uwielbiam gulasz z kaszą :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !