Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ryba z porem i cytryną

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryba 6 szt
por (biała część) 3 szt
cytryna 1 szt
pomidor 2 szt
czosnek ząbki 5 szt
ser żółty 0,2 kg
śmietana 30% 0,25 litra

Przepis i sposób przygotowania na: ryba z porem i cytryną

Filet z ryby musi być rozmrożony. Przyprawiamy go z dwóch stron przyprawą do ryby i skraplamy sokiem z cytryny. Na dno naczynia żaroodpornego układamy pociętego w paski pora. Na to układamy filety z ryby. Pomiędzy nie wsadzamy obrane ząbki czosnku.Zalewamy to śmietaną 30%. Układamy na wierzch plasterki pomidora, a na to ser żółty(można potarkować ale można i w plastrach). Na wierzch kładziemy plasterki cytryny. Pieczemy na średnim ogniu ok 30-45 minut. Musi odparować woda. Smacznego!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

treonina 30.06.2012 19:40
to może być smaczne! spróbuję
ewka1978 30.06.2012 18:56
musiała być pyszna, bo szybko zniknęła

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak