Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety z fasolki i groszku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola czerwona 1 puszka
cebula biała 1/2 sztuka
natka pietruszki 1 garść
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szklanka
jajko 1 sztuka
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
tłuszcz do smażenia
groszek świeży 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety z fasolki i groszku

Kroki postępowania

1
Fasolkę odsączamy i ugniatamy ją dłońmi tak, jakbyśmy zagniatali ciasto. Nie musi być to gładka masa, ale żeby była dość jednolita. Cebulkę kroimy w kostkę i przysmażamy na patelni.
Krok 1 - Kotlety z fasolki i groszku foto
2
Dodajemy garść posiekanej natki pietruszki, odsączony groszek, przysmażoną cebulkę i jajko (pamiętajcie, że jajko w zetknięciu z gorącą cebulą się zetnie, więc trzeba tego unikać). Ja swoje kotlety tylko trochę popieprzyłam. Całość mieszamy widelcem przyciskając go aby zmiażdżyć część groszku. Dosypujemy bułkę tartą (około 2 płaskich łyżek) żeby masę zagęścić.
Krok 2 - Kotlety z fasolki i groszku foto
3
Formujemy kotlety i obtaczamy w bułce tartej.
Krok 3 - Kotlety z fasolki i groszku foto
4
Kotlety przysmażamy na patelni.
Krok 4 - Kotlety z fasolki i groszku foto
5
Gotowe, smacznego!
Krok 5 - Kotlety z fasolki i groszku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 07.08.2012 17:57
ciekawy pomysł
Mysiunia 30.06.2012 18:56
ciekawy pomysł :) jeszcze z takimi kotlecikami się nie spotkałam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak