Sposób przygotowania

Do bulionu dodajemy obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki i gotujemy.Przyprawiamy pieprzem i solą do smaku. Kiedy ziemniaki są już prawie ugotowane wrzucamy posiekany szczaw i gotujemy wszystko do momentu aż szczaw zacznie być miękki. W osobnym naczyniu mieszamy śmietanę(tak z 3łyżki), majonez(1 łyżeczka) i troszkę ugotowanego bulionu. Zdejmujemy garnek z wywarem i dodajemy pomieszaną śmietaną z majonezem. Następnie znowu kładziemy to na palnik i czekamy aż się zagotuję. Dodajemy ugotowane jajka!!Smacznego!!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    majonez do zupy?
  • 2
    original
    Opublikowano

    jola1508

    pewnie miała być śmietana :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !