Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa szczawiowa

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bulion drobiowy 1 litr
szczaw mielony Smak 0,5 kg
sól do smaku
śmietana 12% do smaku
jajko 3 sztuki
pieprz do smaku
majonez do smaku
ziemniak 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: zupa szczawiowa

Do bulionu dodajemy obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki i gotujemy.Przyprawiamy pieprzem i solą do smaku. Kiedy ziemniaki są już prawie ugotowane wrzucamy posiekany szczaw i gotujemy wszystko do momentu aż szczaw zacznie być miękki. W osobnym naczyniu mieszamy śmietanę(tak z 3łyżki), majonez(1 łyżeczka) i troszkę ugotowanego bulionu. Zdejmujemy garnek z wywarem i dodajemy pomieszaną śmietaną z majonezem. Następnie znowu kładziemy to na palnik i czekamy aż się zagotuję. Dodajemy ugotowane jajka!!Smacznego!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jola1508 24.07.2012 21:27
pewnie miała być śmietana :)
SmacznaPyza 30.06.2012 21:09
majonez do zupy?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak