Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Konserwa drobiowa z cebulą

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone drobiowe 1 kg
cebula biała 1 duża
cebula czerwona 1 duża
szczypiorek mały pęczek
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 łyżka
woda 50 ml
olej 3-4 łyżki
Kucharek przyprawa do potraw do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Konserwa drobiowa z cebulą

Mięso mielone przełożyć do miski, dodać wodę, żelatynę, posiekany szczypiorek, jarzynkę i pieprz do smaku.
Cebulę białą i czerwoną posiekać i zrumienić na oleju - ostudzić i dodać do mięsa.
Wymieszaną masą napełnić małe wygotowane słoiczki (180-250 ml), wytrzeć dokładnie brzegi, zakręcić wygotowanymi pokrywkami i pasteryzować dwukrotnie w odstępie doby po 45-60 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 30.07.2012 16:28
Zapraszam do korzystania z moich przepisów, każdy znajdzie wśród nich coś smacznego dla siebie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak