Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaki nadziewane mięsem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
mięso gotowane 20 dag
sól
pieprz
masło
ser żółty 15 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaki nadziewane mięsem

Kroki postępowania

1
Ziemniaki gotujemy w łupinach, obieramy, przekrawamy na pół. Wydrążamy środki.
Krok 1 - Ziemniaki nadziewane mięsem foto
2
Ziemniaczki przekładamy do naczynia do zapiekania wysmarowanego tłuszczem. Przegotowujemy farsz: na maśle podsmażamy drobiowe mięso gotowane (np. mięso z rosołu), doprawiamy do smaku. Ziemniaczki nadziewamy mięsem.
Krok 2 - Ziemniaki nadziewane mięsem foto
3
Wierzch ziemniaków posypujemy startym na tarce serem żółtym. Zapiekamy w 180 stopniach około 30 minut.
Krok 3 - Ziemniaki nadziewane mięsem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aginaa 30.06.2012 20:04
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak