Sposób przygotowania

Galaretkę rozpuścić we wrzątku i odstawić do ostygnięcia.
Jagody przebrać, opłukać i dokładnie osączyć.
Żelatynę zalać kilkoma łyżkami zimnej wody, wymieszać i odstawić do spęcznienia.
Śmietankę ubić z cukrem waniliowym.
Ser zmiksować z cukrem pudrem i jagodami.
Żelatynę rozpuścić w mikrofalówce lub w kąpieli wodnej.
Do masy serowo-jagodowej dodać ubitą śmietankę oraz plynną żelatynę i wymieszać mikserem na niskich obrotach.
Masę wylać do przygotowanego naczynia, wyrównać powierzchnię i wstawić do lodóki, aby serniczek stężał.
Wylać na wierzch tężejącą galaretkę o smaku owoców leśnych (można dodać całe jagody) i odstawić do lodóki na kilka godzin.

Komentarze

  • 1
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    Zapraszam do korzystania z moich przepisów, każdy znajdzie wśród nich coś smacznego dla siebie :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Chojłówna

    cudne:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    kasienka23

    pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Kasia36

    Smacznie wygląda i ten kolor

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !