Sposób przygotowania

Wszystkie składniki wymieszaćękkim maslem - można zagnieść ręcznie lub za pomocą malaksera.
Masę owinąć w folię i włożyć na 30 minut do lodówki.
Blachę wyścielić papierem do pieczenia i układać na niej kulki, wielkości orzecha włoskiego, uformowane z masy.
Nie ukaldać zbyt ciasto, gdyż rosną w trakcie pieczenia.
W kulkach wygnieść palcem wgłębienie.
Włożyć blachę do piekarnika nagrzanego do 180*C i piec około 15 minut, aż uzyskają rumiany kolor.
Ciasteczka odłożyć do ostygnięcia.
W międzyczasie stopić czekoladę w kąpieli wodnej i płynną napełniać dziurki w ciasteczkach - na wierzch wkładać po jednej suszonej żurawinie.
Odstawić do stężenia czekolady.

Komentarze

  • 1
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    Zapraszam do korzystania z moich przepisów, każdy znajdzie wśród nich coś smacznego dla siebie :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !