Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierogi z farszem z jajek

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 4 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szkl
mleko 1/2 szkl
cebula 1 duży
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: pierogi z farszem z jajek

Jaja ugotować na twardo-drobno posiekać. Bułkę namoczyć w ciepłym mleku. Cebulę drobno posiekać i zeszklić na oleju-wszystkie składniki farszu wymieszać ze sobą i doprawić solą i pieprzem dość pikantnie. Ciasto na pierogi rozwałkować dość cienko wykrawać szklanką kółka, napełnic je farszem i dobrze skleić brzegi. Gotować w osolonej wodzie, od chwili wypłynięcia 4-6 minut. Podawać polane tłuszczem z cebulką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia53 08.10.2013 18:07
zaskoczyłaś mnie tym farszem , muszę spróbować
Renataj 24.08.2013 21:56
Jak dla mnie coś nowego ale wartego wypróbowania.
owca441 15.01.2013 20:19
takich nie jadłem
kuklik 11.07.2012 16:37
świetne
agunesu 30.06.2012 21:43
no dla mnie tez jest to nowosc
1j1o1l1a1 30.06.2012 16:41
z takim farszem nie jadłam jeszcze :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak