Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Teksańska zapiekanka z kukurydza

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

50dag mielonej wołowiny
2 puszki pomidorów
puszka kukurydzy
12dag boczku
7 łyżek kwaśnej śmietany
2-3 łyżeczki soli
25dag mąki kukurydzinaej
6 łyżek margaryny
1-2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/4 szklanki mleka
sól
bulion 1 szklanka
ser żółty 10 dag (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Teksańska zapiekanka z kukurydza

Z pokrojonego boczku wytopić tłuszcz, odlać pozostawiając 2 łyżki zeszklić cebulę. Dodać wołowinę, chili sól i smażyć 5min. Wlać rozgniecione pomidory podgrzeac 5min. Dodać oliwki, kukurydzę i śmietane. Wymieszać, odstawić z ognia. Zagotować bulion, wymieszać mąkę proszek do pieczenia i margarynę. Dolać mleko, miksować wlewając powoli gorący bulion aż powstanie gęste lecz płynne ciasto. Przełożyć mięso do żaroodpornego naczynia, zalać ciastem. Piec 20min w 190stopniach. Posypać serem i piec jeszcze 10min

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Tomek14 15.03.2011 22:33
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak