Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galareta z kurczaka i warzyw

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mały kurczak 1 szt
marchew 2 szt
cebula 1 szt
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżki
ocet 2 łyżki 3 %
sos worcester 1/4 łyżeczki
pomidor 2 szt
ogórek konserwowy 1 szt
groszek konserwowy 15 dag
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
jajko ugotowane na twardo 2 szt
szparagi białe 10 (konserwowe)

Przepis i sposób przygotowania na: Galareta z kurczaka i warzyw

Marchewkę i cebulę obrać, przekroić na pół. Kurczaka ugotować z warzywami w osolonej wodzie. Wyjąć z garnka, rosół przecedzić. Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie. Odmierzyć litr rosołu, podgrzać i w gorącym rozpuścić żelatynę. Doprawić octem, sosem worcester i pieprzem. Połowę wlać do głębokiego półmiska, wystudzić, wstawić do lodówki do zastygnięcia. Kurczaka obrać ze skóry i kości, mięso pokroić na kawałki. Ugotowaną marchewkę pokroić w plasterki. Groszek i szparagi odcedzić. Jajka ogórek i pomidory pokroić w plasterki. Składniki ułożyć na zastygniętej warstwie galarety i zalać pozostałą. Wstawić do lodówki Przed podaniem posypać pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eliza135 13.11.2012 20:48
pychotka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak