Sposób przygotowania

Marchewkę i cebulę obrać, przekroić na pół. Kurczaka ugotować z warzywami w osolonej wodzie. Wyjąć z garnka, rosół przecedzić. Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie. Odmierzyć litr rosołu, podgrzać i w gorącym rozpuścić żelatynę. Doprawić octem, sosem worcester i pieprzem. Połowę wlać do głębokiego półmiska, wystudzić, wstawić do lodówki do zastygnięcia. Kurczaka obrać ze skóry i kości, mięso pokroić na kawałki. Ugotowaną marchewkę pokroić w plasterki. Groszek i szparagi odcedzić. Jajka ogórek i pomidory pokroić w plasterki. Składniki ułożyć na zastygniętej warstwie galarety i zalać pozostałą. Wstawić do lodówki Przed podaniem posypać pieprzem.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !