Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sangria pomarańczowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sok pomarańczowy 2 szkl.
pomarańcza 1 szt.
sok z cytryny do smaku
lód
wino białe 2 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: Sangria pomarańczowa

Sok i widno schłodzić i wlać do dzbanka.
Dosypać kostki lodu i sok z cytryny.
Pomarańczę obrać ze skórki i albedo, wykroić cząstki bez białych błonek i pokroić w kawałki - dodać do dzbanka.
Podawać jak najszybciej, aby lód nie zdążył się rozpuścić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

chelsi 11.08.2012 19:17
ciekawe
MagdaXXX 30.07.2012 11:29
super
Habibi 29.07.2012 09:25
Zapraszam do korzystania z moich przepisów, każdy znajdzie wśród nich coś smacznego dla siebie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak