Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa minestrone

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

boczku 10 dag
łyżka masła
cebula
ziemniaki 3
marchewki 3
fasolki 15 dag
seler korzeniowy
rosołu 1/5 l
przecier pomidorowy
makaronu 5 dag
Bazylia suszona Prymat
ząbek czosnku
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa minestrone

Masło rozpusć w garnku,stop na nim pokrojony w kostkę boczek.Dodaj posiekaną cebulę,zeszklij.Warzywa oczysć,rozdrobnij,wrzuc do garnka.Chwilę przesmaż,duś 5 min.Zalej goracym rosołem,dodaj sól,pokrojony czosnek i bazylię.Gotuj 5 min.Wsyp makaron,dodaj przecier pomidorowy,dopraw solą i pieprzem.Gotuj na małym ogniu,aż makaron będzie prawie miękki.Zupę możesz posypać natką i startym serem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak